Serveertips

 

Hoeveel bedraagt de ideale portie voor een mooi voorgerecht ?

Dit hangt natuurlijk van persoon tot persoon af maar meestal geven we  mee dat een mooie portie gerookte zalm als voorgerecht schommelt tussen de 80 à 100 gram per persoon.

Als je dit wenst te serveren als aperitiefhapje dan raden wij aan om ongeveer een 20 à 30 gram per persoon te voorzien.

Hoe serveer ik nu het best gerookte zalm?

We raden de mensen aan om de zalm een 10-tal minuten voor het consumeren op de borden te dresseren zodat deze kan “chambreren”.

Als je de gerookte zalm te koud degusteert verlies je teveel smaak, hetzelfde geldt trouwens ook voor wijnen en andere voedingswaren zoals kaas.

Persoonlijk zijn we zelf favoriet om de zalm te serveren met een vers gesneden ajuintje en peterselie. Een warm toastbroodje , onze vers gemaakte mierikswortelsaus met een lekker glaasje witte wijn maakt het feest
helemaal compleet.

Als je de gerookte zalm een wat feestelijker tintje wenst te geven kan je er nog wat vers gepelde grijze garnalen, gehalveerde kerstomaatjes en cresson aan toevoegen.

Hoe wordt de zalm verpakt en hoe lang kan ik deze ongeopend bewaren?

De gerookte zalm van Le Saumonier wordt verpakt zoals je deze in de winkel zou kopen.

Het pakje zalm wordt vacuüm getrokken en de schelletjes zijn mooi van elkaar gescheiden door een plastiekje zodat je deze gemakkelijk van elkaar kan
scheiden. Net zoals in de winkel dus !

In tegenstelling tot de commercieel verkochte gerookte zalm (korte onderleggers) gebruiken wij lange onderleggers zodat de schelletjes gerookte zalm mooi lang zijn.

Eenmaal het pak geopend raden wij aan (ondanks het feit dat de zalm verser dan vers is) om deze op te eten maximaal 10 dagen na opening van het pak.

Indien gewenst kan je de aangekochte pakjes (ongeopend) zelfs invriezen. Als je ze wil consumeren kan je deze eenvoudig een nacht laten ontdooien alvorens op te eten.

De smaak blijft dezelfde dankzij de vacuümverpakking!